izložba

Robert Gojević izlaže u Splitu


vrijeme: 06.08.2019. - 26.08.2019.

Izložba Roberta Gojevića ''Face(s)&(F)aces'' otvara se u utorak, 6. kolovoza, u 20 sati, a u Galeriji fotografije Fotokluba Split, a moći će se pogledati do 26. kolovoza 2019.

Projektom Face(s)&Ace(s) Gojević započinje iznimno zanimljivo fotografske putovanje u zaboravljene i složene umjetničke procese kojima u maniri starih foto-majstora portretira ugledne osobe iz javnog i društvenog života u intimnost svog vlastitog doma/atelijera. Gojevićev ciklus, osim tehničke izvrsnosti, oku promatrača nudi tople, suptilno psihološki nijansirane portrete ljudi koji su u manjoj ili višoj mjeri dio umjetnikova privatnog života. Autorski koncept projekta istovremeno je i kritika konzumerizma i fotografske hiper-produkcije potencirane vizualnim senzibilitetom društvenih mreža i postmodernističkog koncepta pobjede slike nad riječju.

Kako ističe viša kustosica Draženka Jalšić Ernečić u predgovoru izložbi, umjetnost Roberta Gojevića precizno je promišljena kritika ''bolesti'' suvremenog društva, površnosti vrednovanja umijeća i znanja kao i dominantne selfie i photoshop kulture današnjice.
 
Izložba se održava u okviru programa 65. Splitskog ljeta.

(D.H.F., 06.08.2019)