Preskočite na glavni sadržaj

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Od 27. do 29. siječnja 2015. godine u Tehničkom muzeju u Zagrebu održat će se Dani Nikole Tesle. Program manifestacije obuhvatit će predavanja, natječaj za godišnju nagradu 'Nikola Tesla - genij za budućnost' i panel-diskusiju o fenomenu Nikole Tesle.
vrijeme: 27.01.2015. - 29.01.2015.

Dane Nikole Tesle već tradicionalno organizira Tehnički muzej u Zagrebu. Prvog dana događanja, 27. siječnja, u Demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla predavanje s pokusima pod nazivom „Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost“ održat će viši kustos Tehničkog muzeja Renato Filipin. „Od automata do robota“ naziv je predavanja kojeg će 28. siječnja održati viša kustosica Muzeja nauke i tehnike iz Beograda. Oba predavanja počinju u 18 sati.

U sklopu ove manifestacije kojom se obilježava obljetnica Tesline smrti Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost će 29. siječnja, šestu godinu zaredom, svečano otvoriti natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla - genij za budućnost“, a održat će se i panel-diskusija pod nazivom „Percepcija fenomena Nikole Tesle“. O percepcijama i kontroverzama koje se vežu uz ovog genija te nepoznatim detaljima iz njegova života na panelu će govoriti: dr.sc. Ivan Šimatović, neovisni istraživač, prof. dr. sc. Mladen Martinis, znanstvenik, umirovljeni znanstveni savjetnik Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, prof. dr. sc. Karolj Skala, znanstveni savjetnik na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, prof. dr. sc. Dubravko Horvat, sveučilišni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zorica Civrić, viša kustosica Muzeja nauke i tehnike u Beogradu te bivša kustosica Muzeja Nikole Tesle u Beogradu. Moderator panela je prof. dr.sc. Božo Skoko.
 
Dani Nikole Tesle ove su godine i svojevrsni uvod u Noć muzeja koja je pod nazivom „Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um“ posvećena upravo geniju i nacionalnom velikanu Nikoli Tesli. 

Aktivnosti muzeja pratite putem web stranice ili facebooka.