Preskočite na glavni sadržaj

18. splitski filmski festival

18. splitski filmski festival
Međunarodni festival filma, videa i novih medija; promiče umjetnost pokretne slike prikazujući nova radikalna ostvarenja svih dužina i žanrova; podržava autorski i istraživački pristup, a posebnu pozornost poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije. Direktor festivala: Branko Karabatić. 
vrijeme: 14.09.2013. - 21.09.2013.

Žiri najboljim radovima dodjeljuje nagrade: Grand Prix za svaku kategoriju i ostale nagrade.

Teme ovogodišnjeg festivala su Odgovornost / Optimizam / Tolerancija.  Program je sastavljen  od filmova koji su prikazani i nagrađivani na mnogim svjetskim festivalima, a podijeljen je  u osam sekcija: Konkurencija (dugometražni i kratkometražni film), Doks, Frame extended, Gender, Odrazi/Reflections, Posebni program i Novi mediji. U konkurenciji dugometražnog filma bit će prikazano devet filmova , a u konkurenciji kratkog filma 43 filma, podijeljena u šest programa. Radionice, prezentacije i predavanja također su sastavni dio festivala.

Najbolji dugometražni film odabrat će žiri u sastavu Branko Schmidt (Hrvatska), Helmut Groschup (Austrija) i Dmytro Vityk (Ukrajina).
a najbolji kratkometražni Polina Voinevych (Ukrajina), Eva Rottensteiner (Austrija) i Ana Opačić (Hrvatska).

Festival se održava od 1996. godine - ranije pod nazivom Festival novog filma i videa, a sada pod nazivom Splitski filmski festival. Učlanjen je u Europsku koordinaciju filmskih festivala.


kontakt:


Splitski filmski festival
Savska bb; 21 000 Split
P.O. Box  244
Tel: + 385 21 539 600, + 385 21 544 409
Fax: + 385 21 539 700  
E-mail: info@splitfilmfestival.hr