Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatskog dizajna 1112

Izložba hrvatskog dizajna 1112
Bijenalna izložba hrvatskog dizajna, žirirani  prikaz recentne produkcije u svim dizajnerskim disciplinama  - od vizualnih komunikacija i produkt dizajna, dizajna novih medija, modnog i odjevnog dizajna, prostorne signalizacije, dizajna postava izložbi i koncepata do studentskih radova u svim glavnim kategorijama. Organizira je Hrvatsko dizajnersko društvo u cilju afirmacije dizajna kao važnog društvenog i tržišnog čimbenika. .
vrijeme: 13.09.2012. - 15.11.2012.
Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje oko 120 dizajnera s oko 250 radova što ih je izabrala Selekcijska komisija u sastavu: Vanja Bartalan, Nikola Đurek, Neven Kovačić, Silvio Vujičić i Narcisa Vukojević. Izložba će predstaviti široki spektar radova - od izrazito tržišno uvjetovanih projekata do onih u neprofitnom, kulturnom i istraživačkom kontekstu, kao i studentsku produkciju visoke razine nastalu u okviru domaćih obrazovnih institucija. Radovi će biti izloženi u sljedećim kategorijama: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn elektroničkih medija/dizajn interaktivnih medija, dizajn ambalaže, industrijski/produkt dizajn ( po prvi put na izložbi), postav izložbi/prostorna grafika/signalizacija, modni dizajn te koncept.
Ocjenjivački sud dodijelit će jednu Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, te nagrade i priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva za svaku od kategorija. Studentskim radovima također će se dodijeliti nagrade i priznanja po kategorijama. Ocjenjivački sud ICOGRADA-e, pod čijim se pokroviteljstvom održava izložba, dodijelit će posebnu nagradu ICOGRADA Excellence Award. 
Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo posthumno će biti dodijeljena Tomislavu Lerotiću za izniman doprinos hrvatskom dizajnu.

Revijalne izložbe hrvatskog dizajna održavaju se od 1999., a u svojih sedam izdanja promijenile su više mjesta održavanja. Domaćin posljednjih dviju smotri je Muzej za umjetnost i obrt.


kontakt:


Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18, 10 000 Zagreb
Tel/Fax + 385 1 484 68 74
Mob: + 385 98 311 630
E-mail: hdd@dizajn.hr