Preskočite na glavni sadržaj

Kino klub Sisak prikupio nešto više od 19 tisuća kuna

Članovi Kino kluba Sisak prikupili su od kraja prosinca prošle godine nešto više od 19 tisuća kuna, nakon što su potresi uništili prostorije Kluba, opremu i domove nekih članova.
vrijeme: 12.04.2021.
mjesto: Sisak
url: http://kks.hr/

U akciju prikupljanja sredstava za Kino klub Sisak, jedino okupljalište filmaša iz Sisačko-moslavačke županije, uključile su se i druge filmske udruge uz potporu Hrvatskog filmskog saveza.
 
Kako su izvijestili, novčanu podršku mladim entuzijastima u vidu donacija dali su filmski redatelji, glumci, kinoklubovi diljem zemlje, razne filmske udruge, produkcijske kuće, Addiko banka, zaposlenici Hrvatskog audiovizualnog centra, ljubitelji Kino kluba Sisak, nekadašnji članovi žirija Star Film Festa u organizaciji Kino kluba Sisak, sami organizatori Star Film Festa i ostale udruge iz Hrvatske.
 
Potpora im je stigla i kroz doniranu opremu - Hrvatski audiovizualni centar je Klubu donirao računala i uredski namještaj, Hrvatski filmski savez i Hrvatska zajednica tehničke kulture donirali su filmski stativ dok je C.I.O.S. Grupacija donirala laptop. Iz privatnih donacija pristigla su i računala uz opremu za snimanje.
 
Članu kojem je u potresu srušena kuća Kino klub Sisak je, zahvaljujući donacijama, omogućio kupnju laptopa dok će ostatak sredstava biti raspoređen na kupnju osnovne opreme koja je Klubu nužna za nastavak rada.
 
Nadaju se kako će od prikupljenih sredstava moći urediti i prostor za rad, ali i pokriti troškove koji će nastati prilikom snimanja dokumentarnog filma kojeg stvaraju, a kojemu je cilj ispričati priču o potresima na području Sisačko-moslavačke županije.
 
Snima se od 28. prosinca, nakon prvog potresa, a nakon drugog potresa dan kasnije ponovno izlaze na teren i snimaju Sisak i okolicu iz zraka, kada i službeno odlučuju napraviti dokumentarni film od značaja za cijelu Hrvatsku i generacije koje dolaze.
 
Sada pregledavaju snimljene materijale, a svoje su im materijale slali i sugrađani te stanovnici okolnih mjesta i sela.
 
Kino klub Sisak zahvaljuje na svim dosadašnjim donacijama i poručuje da su im i dalje potrebne, uplate su dobrodošle na račun: HR262500 0091501152289. (Hina)