predstava

'Susret' Nine Mitrović premijerno u petak i subotu na sceni Studija Exit


vrijeme: 19.10.2018. - 20.10.2018.
mjesto: Zagreb; Komorna scenaTeatra Exit, Gundulićeva 37/1

Prva ovosezonska premijera Studia Exit, u prosincu prošle godine otvorene komorne scene zagrebačkog Teatra Exit, bit će, u petak, 19. listopada, psihološka drama 'Susret' nagrađivane autorice i redateljice Nine Mitrović.
 

Jedna od najuspješnijih i najproduktivnijih suvremenih hrvatskih dramatičarki, Nina Mitrović za "Susret" je 2009. godine nagrađena nagradom za dramsko djelo Marin Držić.

 

Tekst je prvi puta izveden 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Nova produkcija Teatra Exit bit će prva hrvatska izvedba toga djela.

 

Kako se ističe u najavi, "Susret" je napeta psihološka drama o dvojici muškaraca suočenih s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći.

 

Andrej godinama nije vidio svojeg teško bolesnog oca. Otac prezire slabiće, a sin se boji da nema dovoljno snage da se s njime suoči. Pa ipak, jedno ga poslijepodne posjeti odlučan u namjeri da dobije odgovore na pitanja koja ga progone. Na površinu izlaze obiteljske tajne i potisnute emocije.

 

"Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?", stoji u najavi.

 

U glavnim ulogama su Siniša Popović i Filip Križan. Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, a glazbu i oblikovanje tona Damir Šimunović.

 

Predstava se igra na komornoj sceni Teatra Exit u Gundulićevoj 37/1, gdje će se u subotu, 20. listopada, održati druga premijerna izvedba "Susreta". (Hina)

 

(R.P.B., 16.10.2018)