Preskočite na glavni sadržaj

'Radnička klasa odlazi u raj'

Ovoga četvrtka, 18. ožujka, s početkom u 20 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice održat će se projekcija dokumentarnog filma snimljenog u maniri cinéma véritéa 'Radnička klasa odlazi u raj'. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s redateljem Markom Cvejićem moderirat će Marko Zdravković-Kunac.
vrijeme: 18.03.2021. 20 h
mjesto: Pula
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/

Program:
 
Marko Cvejić: Radnička klasa 'Radnička klasa odlazi u raj'
2017, Srbija, Slovenija, 79'
 
Scenarij: Marko Cvejić
Kamera: Aleksandar Kalezić
Montaža: Aleksandar Ljiljak
Glazba: Vitja Balžalorsky, Jošt Drašler
Producenti: Marko Cvejić, Tom Gomizelj
Produkcija: Mandragora Film, Luksuz Produkcija Odlazi U Raj
 
Radnička klasa odlazi u raj je film o položaju nekadašnje radničke klase u suvremenoj post- socijalističkoj Srbiji. Priča filma prati petoricu junaka kroz čiju svakodnevicu se analitički prikazuje socio - ekonomska situacija u zrenjaninskoj privredi, i njen realni utjecaj na živote desetine hiljada obespravljenih građana. Ukazivanjem na pojedinačne primjere klasičnih žrtava tranzicije i njihove borbe za egzistenciju, osvjetljava se jedno doba s manje poznatim a dragocjenim pričama koje je izmijenilo svet u kome danas živimo. Kroz lokalnu realnost tako dobivamo sinkretički uvid u problematiku, koja je karakteristična za sve suvremene tranzicijske države sveta.
 
Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.
 
Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:
https://bit.ly/2P1ByBw
Meeting ID: 835 7329 9919
Passcode: 607470
 
Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova,