Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada Ivan Goran Kovačić Evelini Rudan, Goran za mlade pjesnike Vidi Sever

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' u izdanju Frakture (Zagreb, 2020) u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis 'Suho mjesto'.
vrijeme: 15.03.2021.
url: https://igk.hr

Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se bijenalno, naizmjenično s nagradom Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji, a dodjeljuje je SKUD Ivan Goran Kovačić u sklopu festivala Goranovo proljeće. Nagrada se sastoji se od novčanog dijela u iznosu od 10 000 kn, plakete te skulpture, rada akademskog kipara Igora Rufa.
 
Goran za mlade pjesnike, nagrada utemeljena 1977. godine, dodjeljuje se za najbolji rukopis autora/ice do tridesete godine života, koji/a prethodno nije objavio/la pjesničku knjigu. Goran za mlade pjesnike najznačajnije je hrvatsko priznanje za mlade pjesnike/inje, a sastoji se od objave nagrađenog rukopisa u uglednoj biblioteci Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.
 
Nagrade će dobitnicama biti uručene 21. 3. 2021., u 12 sati, u Domu kulture u Lukovdolu, čime će se obilježiti početak 58. Goranovog proljeća.
 
Opširnije...