Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Lovre Marušića u Zadru

Koncert Lovre Marušića s djelima Haydna, Skrjabina, Bacha, Chopina, Liszta, održat će se u utorak, 23. ožujka, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 23.03.2021.

Jedan od naših najistaknutijih pijanista mlađeg naraštaja, dvadesetosmogodišnji Omišanin Lovre Marušić, dobitnik je brojnih nagrada na uglednim europskim pijanističkim natjecanjima: osvojio je prve nagrade na natjecanjima Santa Cecilia u Portu i IMF u Parizu 2018. godine, te New Stars u Manchesteru, WPTA u Londonu i Isidor Bajić u Novom Sadu 2016. godine. Prošle je godine ušao u finala dva natjecanja koja se smatraju među najuglednijima u svijetu: među 30 najboljih od 350 prijavljenih na natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu, kao i među 30 najboljih od 400 prijavljenih u Clevelandu.

Nakon diplome zagrebačke Muzičke akademije radi na istoj instituciji kao asistent te pohađa poslijediplomski studij na prestižnoj Visokoj glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigorija Gruzmana. Za iznimne rezultate tijekom studija dobio je Rektorovu i Dekanovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Lovre Marušić svoje je profesore osvajao predanošću, talentom i upornošću u radu, a sada kao samostalni umjetnik publiku osvaja hrabrim i zrelim interpretacijama te senzibilnošću koja izvire iz svakog njegova tona.

U Zadru će se predstaviti repertoarom kojeg će prezentirati u travnju na čuvenom pijanističkom natjecanju u Leedsu na koje je izabran među 63 od 264 prijavljena natjecatelja. Na programu je Sonata u h-molu (Hob. XVI/32) Josepha Haydna, Sonata "Fantazija" op. 19 br. 2 u gis-molu Aleksandra Skrjabina, Engleska suita br. 3 u g-molu BWV 808 Johanna Sebastiana Bacha, Etida op. 10 br. 8 u F-duru Frédérica Chopina te Španjolska rapsodija S.254 Franza Liszta.

Koncert, koji je izvan Pretplatničkog ciklusa, održat će se u utorak, 23. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kuna dostupne su putem web stranice ulaznice.hr, kao i rezervacijom na e-mail produkcija@kuzd.hr te na info pultu Kneževe palače od petka, 19. ožujka (od 11 do 13 te 18 do 20 sati).

http://www.kuzd.hr/