Preskočite na glavni sadržaj

Éric--Emmanuel Schmitt gostuje u Zagrebu

U godini proslave stote obljetnice Francuskog instituta u Hrvatskoj, vrhunac projekta Rendez-vous u Frankofoniji 2021. nesumnjivo je dolazak književnika Érica-Emmanuela Schmitta, jednog od najčitanijih živućih frankofonskih autora na svijetu. Francusko-belgijski dramaturg, pisac, redatelj i glumac, čija su djela prevedena na 46 jezika, uključujući i hrvatski, i postavljana na scenu u više od 50 zemalja, prvi put posjećuje Hrvatsku od 17. do 19. ožujka 2021.
vrijeme: 17.03.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://institutfrancais.hr/

Javni susreti s autorom
 
Srijeda 17. ožujka 2021., Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6, Zagreb
 
Književnik će također sudjelovati u susretima s hrvatskim učenicima i profesorima francuskog jezika i uručit će nagradu natjecanja u prevođenju jednog izvatka knjige Odette Toulemonde u kojemu su sudjelovali hrvatski srednjoškolci i studenti.
 
Vodit će i radionicu na Sveučilištu u Zagrebu za studente zagrebačkog i zadarskog sveučilišta.
 
Predstava: Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana
 
Četvrtak 18. ožujka 2021. u 19h30, HNK Zagreb, Trg Republike Hrvatske 15
 
Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s Wallonie-Bruxelles International i HNK u Zagrebu, predstavlja vam prvu hrvatsku izvedbu slavne drame Erica-Emmanuela Schmitta.
 
Éric-Emmanuel Schmitt sam će nastupiti na sceni u adaptaciji svoje priče Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana u HNK-u u Zagrebu. Predstava će biti titlovana na hrvatski.
 
Pariz 60-ih godina. Dvanaestogodišnji židovski dječak Momo sprijateljuje se sa starim arapskim prodavačem prehrambenih proizvoda iz ulice Bleue kako bi pobjegao od obitelji bez ljubavi. Ali nije sve onako kako se čini: Gospodin Ibrahim nije Arapin, ulica Bleue (Plava) nije plava, a obični život i nije tako običan...
 
Tekst koji je obišao svijet, objavljen u 50 zemalja i postavljen na scenu nebrojeno puta na raznim jezicima.