Preskočite na glavni sadržaj

Nove slikovnice naklade Mala zvona

Svoju ovogodišnju seriju knjiga za djecu naklada Mala zvona započinje objavljujući dva izuzetna nova naslova: 'Kišu' Andersa Holmera i 'Pticu Rugalicu' Ljerke Rebrović i Ivane Pipal.
vrijeme: 12.03.2021.
url: https://www.mala-zvona.hr/

Anders Holmer švedski je arhitekt i likovni umjetnik koji je kao autor za djecu debitirao 2017. godine te odmah izazvao pohvale publike i kritike; sljedeće godine objavljuje „Kišu“, još zapaženiju slikovnicu, koju Mala zvona objavljuju u želji da domaćoj publici približe nova, originalna i kvalitetna, imena iz svjetske produkcije dječje knjige. „Kiša“ se sastoji od dvanaest, nježnim bojama slikanih prizora s raznih strana svijeta, u kojima doista padaju kiše – i kiša pijeska, i kiša snijega, i kiša cvjetnih latica; uz svaki prizor stoji haiku-pjesma, a svaka od njih sadrži neki nenadani preokret, često duhovit, te se odlikuje i neposrednošću i zgusnutošću sadržaja, ostajući ipak otvorena prema malim čitateljima; tako slikovnica nudi osobit, i vizualan i poetski doživljaj. Prijevod: Lana Momirski.
 
U „Ptici Rugalici“ pak mlada hrvatska likovna umjetnica Ivana Pipal s velikim slikarskim talentom i umijećem prati vrlo aktualnu basnu Ljerke Rebrović o papigi koja mora ponešto naučiti o svijetu i njegovim stanovnicima različitim od sebe, makar i na teži način. Životinjski likovni svijet Ivane Pipal, sa svojim dubokim bojama i zanimljivom karakterizacijom likova, brzo plijeni dječju pažnju, s lakoćom ostajući na visokoj umjetničkoj razini. Obje slikovnice namijenjene su djeci predškolske i rane školske dobi.
 
Slikovnice je uredio Marko Radeljić.