predstava

Premijera predstave 'Kod kuće je najgore' u Kazalištu Knap


vrijeme: 12.10.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a

Prema poznatom djelu Ephraima Kishona 'Kod kuće je najgore' nastala je istoimena predstava koja će biti premijerno izvedena u zagrebačkom Kazalištu Knap u petak, 12. listopada.
 

Ephraim Kishon: Kod kuće je najgore

glumci: Dunja Fajdić, Marko Hergešić

redatelj: Boris Kovačević


Humoreske iz obiteljskog života
 

Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života "malog" čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim "svakodnevnim pustolovinama" savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.
 

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.
 

(R.P.B., 10.10.2018)