Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'One su tu' otvorena u Vinkovcima

Izložba "One su tu", na kojoj je svojim radovima predstavlja 47 hrvatskih umjetnica, otvorena je u ponedjeljak u Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača u Vinkovcima.
vrijeme: 08.03.2021.
mjesto: Vinkovci, Galerija likovnih umjetnosti Slavka Kopača
url: http://muzejvk.hr/

"Cilj je izložbe učiniti vidljivim umjetnost žena koje su uvijek prisutne, ali ipak nedovoljno vidljive te osvijestiti njihovu ulogu u suvremenom umjetničkom životu", kazala je autorica izložbe, akademska kiparica Ana Čokalović dodajući kako je izložbi prethodio javni natječaj na koji se javilo 226 umjetnica od kojih je odabrano 47, koje su se i predstavile svojim dijelima na izložbi.

Po njezinim riječima, svaka autorica mogla se prijaviti s tri rada kroz koje se može iščitati što hrvatske umjetnice danas rade i stvaraju. "Želja nam je bila povezati ih međusobno i prikazati da su itekako aktivne na likovnoj sceni", kazala je Čolaković.

Ravnatelj Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoje Vulić podsjetio je da je na izložbi predstavljena suvremena ženska umjetnost u Hrvatskoj te je riječ o iznimo kvalitetnom projektu koji je zaživio prošle godine, a Gradski muzej će ga nastaviti razvijati i u narednim godinama.

Otvorenju izložbe nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

"U duhu današnjega dana ovom izložbom nastoji se umjetnost žena učiniti vidljivijom i pokazati koliko su žene umjetnice važne u kulturnom životu grada, pogotovu grada umjetnika i umjetnosti kakvi su Vinkovci", kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Izložba "One su tu" otvorena je do sredine svibnja. (Hina)