koncert

Prvi koncert Plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije


vrijeme: 05.10.2018.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisisnkog

Prvi koncert Plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije u koncertnoj sezoni 2018./2019. održat će se u petak, 5. listopada u KD Vatroslava Liusinskog, s početkom u 19:30 sati. Koncertu će prethoditi predkoncertni razgovor s maestrom Hansom Grafom. 

Zagrebački filharmoničari pod dirigentskim vodstvom uvaženog velikana dirigiranja Hansa Grafa izvesti će Mozartovu Prašku simfoniju, Janačekovu Sinfoniettu i Dvořákova 6. simfoniju u D-duru.

Poznat po širokome rasponu svojeg repertoara i kreativno sastavljenim programima, istaknuti austrijski dirigent Hans Graf danas je jedan od najcjenjenijih glazbenih umjetnika.

Hans Graf redovito nastupa sa svim značajnijim orkestrima Sjeverne Amerike. Nedavna i buduća gostovanja uključuju orkestre kakvi su: Cleveland i Philadelphia orkestri, New York i Los Angeles Filharmonije, Boston, San Francisco, St. Louis, Cincinnati, Detroit, Dallas, Baltimore, Vancouver, Milwaukee i Nacionalni simfonijski orkestri  kao i Komorni St. Paul orkestar. U Europi maestro Graf dirigirao je orkestrima kakvi su: Bečka i Londonska filharmonija, Bečki simfoničari, Kraljevski Concertgebouw orkestar i Gewandhaus orkestar iz Leipziga, kao i  St. Petersburg filharmonija, Njemački simfonijski orkestar  Berlin, Orkestar Bavarskoga Radija, Rotterdamska  filharmonija, Budimpeštanski festivalski orkestar, Danski Radio simfoničari i Radio filharmoničari Nizozemske i drugi.   Također redovno dirigira Simfonijskim i filharmonijskim orkestrima u Sydneyu, Hong Kongu i Seoulu.

Prije koncerta u petak s početkom u 19.00 sati u predvorju Velike dvorane prisustvujte i predkoncertnom razgovoru prilikom kojeg će maestro Hans Graf podijeliti s Vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom.

Opširnije:
http://www.zgf.hr/concert/plavi-ciklus-9/

 

(D.H.F., 04.10.2018)