" />
radionica, kolonija

Blank organizira besplatne filmske radionice


vrijeme: 06.10.2018.

Blank_filmski inkubator iz Zagreba već 15 godina za redom organizira filmske radionice u listopadu. Filmske radionice obuhvaćaju: Radionice za djecu, radionicu za srednjoškolce i  radionicu za umirovljenike. Radionice počinju ovaj vikend: 6.10.2018.

 

Radionica za djecu je namijenjena djeci od 5.-8. razreda koji se po prvi puta susreću s okruženjem u kojem se radi film. Raditi će se u grupi do max. 10 polaznika na lokacijama u Španskom. Prijave traju do: 5.10.

 

Radionica za srednjoškolce je namijenjena srednjoškolcima koji se po prvi puta susreću s profi okruženjem u kojem se radi film. Raditi će se u grupi do max. 12 polaznika. Prijave traju do 5.10.

 

Radionica za umirovljenike već traje treću godinu za redom i ponovno prima nove snage! Prijave se primaju do samog početka radionice – 8.10.

 

Početna snimanja bila bi u predavaonici i svela bi se na ilustrativne primjere koji bi se teoretski obrađivali (objektivi, svjetlo, kadar, kompozicija…). Nakon toga sudionici sami izabiru najbolji scenarij i od njega se radi film.

 

Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, filmska svjetla, profi mikseta.

 

Besplatne radionice su: dječja, srednjoškolska i umirovljenička. Plaća se samo iznos godišnje članarine.


Mentori su iskusni i višestruko nagrađivani filmski profesionalci: Dario Juričan, Igor Jelinović i Josip Lukić.


Info: www.blankzg.hr & radionice@blankzg.hr


 

(R.P.B., 04.10.2018)

Tagovi: radionica, film