Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za kinodistribuciju i programe međunarodne suradnje

Hrvatsko audiovizualno vijeće odlučilo je na online sjednici održanoj u četvrtak o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje kinodistribucije filmova te o listi prioriteta i raspodjeli sredstava za programe međunarodne suradnje.
vrijeme: 04.03.2021.
url: https://www.havc.hr/infocentar/novosti/objavljeni-rezultati-za-poticanje-kinodistribucije-i-programe-medjunarodne-suradnje

Na Javni poziv za poticanje kinodistribucije filmova, rok 15. prosinca prošle godine, sredstva su odobrena za dva dugometražna dokumentarna filma u ukupnom iznosu od 67 tisuća kuna - "Ljubav oko svijeta" Davora Rostuhara i "Starac i roda: Priča o Malenoj i Klepetanu" Tomislava Jelinčića.

Također dva dugometražna dokumentarca sufinancirat će se i prema rezultatima javnog poziva s rokom od 1. veljače ove godine, s 50 tisuća kuna.  To su  "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić i  "Od toga dana (Uh!)"Slavice Šnur, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Na prvom roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti - programi međunarodne suradnje (rok 12. siječnja 2021.) sredstva su odobrena za sedam programa u iznosu od 118.063,34 kuna, od predstavljanja filmova na festivalima do sudjelovanja u stručnim usavršavanjima i na radionicama. (Hina)