Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi

U okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi pristigle su ukupno 584 prijave. Od toga će se sufinancirati 341 program u iznosu od 7.011.000,00 kn.
vrijeme: 04.03.2021.
url: https://min-kulture.gov.hr/

U odnosu na 2020. godinu, na Poziv za predlaganje programa javnih potreba za financiranje inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi predloženo je ukupno 26 % više programa te iz proračuna izdvojeno 13 % više sredstava u odnosu na 2020. godinu. Takav rast čini značajan porast u broju podržanih programa i izdvojenih sredstava, uz naglasak na podršci većem broju korisnika koji djeluju u nezavisnom kulturnom sektoru te potpori umjetničkim istraživanjima i produkciji, koja je u 2021. godini povećana za više od 80 % u odnosu na prethodnu godinu.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse te Stručno povjerenstvo za rock glazbu i klupske programe istaknuli su važnost podrške suradnji s domaćim autorima i umjetnicima, kao i novim mogućnostima održavanja programa, uključujući kvalitetno i inovativno osmišljene i producirane digitalne sadržaje.

•  Rezultati Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi
 


Izvor:
https://min-kulture.gov.hr/