izložba

Izložba 'Ukradena baština' uskoro u 'Mimari'


vrijeme: 28.09.2018. - 07.10.2018.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara

Muzej grada Iloka i Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Muzejom Mimara predstaviti će izložbu pod nazivom Ukradena baština / Stolen heritage, kustosice Andree Rimpf. 

Izložba je realizirana u sklopu projekta Europske godine kulturne baštine 2018., a otvorenje će se upriličiti u Atriju Muzeja Mimara 28. rujna 2018. s početkom u 15.00 sati. Istog dana Ministarstvo unutarnjih poslova ima svečani program te službeno obilježava Dan policije i blagdan sv. Mihovila nakon čega će uslijediti i otvorenje zajedničke izložbe.

Cilj izložbe je educirati, informirati i preventivno djelovati u sklopu zaštite kulturne baštine od nezakonitog izvoza i uvoza kulturnih dobara i prijenosa vlasništva.

Kako bi se javnost uputilo u pravnu problematiku na izložbi će se moći saznati informacije o nekim od najvažnijih međunarodnih propisa kao i o nacionalnim propisima o zaštiti kulturne baštine.

Važno je upozoriti na gubitak kulturnog naslijeđa zajednice, a Muzej grada Iloka kroz virtualnu izložbu prikazuje neka od najvrjednijih umjetnina koja su ukradena iz muzejske ustanove za vrijeme Domovinskog rata i za kojima još traje potraga.
#EuropeForCulture Mi još tragamo za njima. A vi?

www.mimara.hr

(D.H.F., 21.09.2018)