Preskočite na glavni sadržaj

'Running with the Refugees' u Klubu Pulske filmske tvornice

Ovoga četvrtka, 11. veljače, s početkom u 20 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljen dokumentarni putopis po Balkanu 'Running with the Refugees' autora Matije Hajdarhodžića, Kaje Šišmanović i Raifa Šehića. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima moderirat će Marko Zdravković-Kunac.
vrijeme: 11.02.2021. 20 h
mjesto: Pula
url: https://www.pulskafilmskatvornica.hr/

Dokumentarni putopis Running with the Refugees nastao tijekom ljeta 2015. godine, na samom početku izbjegličke krize. Kaja, Matija i Raif krenuli su iz Sarajeva do Thessalonikija s ciljem pronalaska izbjegličkih skupina kojima bi se pridružili na putovanju prema Zagrebu i Schengenskoj granici. Putem su intervjuirali stanovnike zemalja kroz koje su prolazili, bilježeći njihova mišljenja o izbjeglicama, ali i načine života na tim prostorima.
 
Putopis se može pogledati na kanalu Hayshish produkcije Future Yugoslavia specijalizirom za različite autorske dokumentarne, granično – dokumentarne i nedokumentarne TV serije i emisije. Pored Running with the Refugees uskoro će se moći pogledati i drugi serijal  - Iz Medike.
 
„Ime Future Yugoslavia otvara jedan novi, paradoksalni prostor, ukazuje na budućnost prošlosti i zaokružuje sferu kulture i naroda koji stvaraju na zajedničkim temeljima. Future Yugoslavia je oaza avanturizma, uživancije i strave za sve jugonostalgičare i obične nostalgičare, za sve one koji naginju rubnom sadržaju, za sve hejtere dobra srca, uopće za sve one kojima je dosadno, koji nemaju skateboard a čini im se da je smrt nekako moguće izbjeći, za ljubitelje pretjerivanja i oskudice, za one kojima je magični realizam jednostavno realizam, za ljude koji ne vole ljude, ali vole susjede!“
Hayshish produkcija
 
Program:
 
1.            epizoda: Introduction, 10'55'
2.            epizoda: Goodbye Sarajevo, 15'31
3.            epizoda: From Podgorica to Tirana, 19'33
 
Režija: Kaja Šišmanović
Scenarij: Matija Hajdarhodžić
Kamera: Matija Hajdarhodžić, Raif Šehić, Kaja Šišmanović
Montaža: Kaja Šišmanović i Matija Hajdarhodžić
 
O autorima:
 

Kaja Šišmanović
Rođena je 1994. u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij Filmske i TV režije na ADU. Njezin dokumentarac ‘Kak’ je doma?’, nastao na radionici dokumentarnog filma Slobodna Zona Junior 2012. osvojio je Posebna priznanja žirija festivala ZagrebDox i Liburnia Film Festival i Grand Prix Four River Film Festivala.
 
Matija Hajdarhodžić
Rođen u Zagrebu 1984. Kroz život se najviše bavio slikarstvom i proznom književnosti, ali posljednjih godina intenzivno stvara kao scenarist.  
 
Raif Šehić
Rođen 1994. u Kladnju, živi u Olovu. Već šest godina u Sarajevu radi kao konobar. Voli putovati i avanture, ali je zbog posla morao malo umanjiti. Nada se da će jednog dana ponovno početi putovati…
 
Ulaz na projekciju je besplatan!

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.
Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:
https://bit.ly/3rztvK4
Meeting ID: 861 9706 2811
 
Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.