" />
festival

Reunited - festival hip hop kulture


vrijeme: 18.09.2018. - 22.09.2018.
mjesto: Zagreb; Autonomni kulturni centar (Attack), Pierottijeva 11

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack, od 18. do 22. rujna u prostorima AKC Medika, održat će se 3. Reunited festival hip hop kulture.  Festival će kroz pet dana ponuditi bogat program koncipiran na kombinaciji edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa koji proizlazi iz svih elemenata hip hop kulture.

Festival teži objediniti sve bitne čimbenike hip hopa u Hrvatskoj i dati mogućnost razvoja i edukacije mladim neafirmiranim umjetnicima/icama pripadnicima/cama hip hop subkulture, kao i istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove subkulture.


U pet dana trajanja festivala posjetitelji/ce će biti u mogućnosti sudjelovati na radionicama koje objedinjuju 5 važnih elemenata hip hopa: grafiti, break dance, djing , beatbox , mc radionica. Radionice su za sve sudionike/ce besplatne.


U sklopu festivala u galeriji Siva, bit će otvorena izložba – Hip hop priča. Na izložbi će biti predstavljene fotografije, video snimke koje vjerno dokumentiraju razdoblje vrhunca hip hop scene u Hrvatskoj, razdoblje od druge polovice devedesetih do ranih dvijetisućitih. Vikend nudi graffiti jam na kojem će sudjelovati rezidenti Medike i njihovi gosti, Break it Out Jam  - otvoreni bboy break dance jam na kojem će se demonstrirati vještine ovog plesa uz glazbenu podlogu dj-a Toni Ton (ZG), KranjSkee (SLO) i Dziga (SLO).


U subotu popodne na tribini s temom staro vs novo gostovat će SašaTBF/Tibor (MC) , El Rock/Mariano (break dance) , PhatPhillie/NokiNole (DJ) , ManeMei/Seick (writer) uz Hard i Sorta.


Večernji program u petak obilježen je najatraktivnijim programom Grey Sketch Battle. Battle je zapravo nadmetanje grafiti umjetnika/ca u izradi skica. Natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Publika je uz pomoć web kamera u mogućnosti sve detaljno pratiti budući da se čitav proces prenosi live na veliko platno. Prva večer vikenda završit će glazbenim programom i to  Ddm Showcase, na kojem će nastupiti svi polaznici/ce programa “Dajte djeci mikrofona“ koji se tijekom proljeća održavao u klubu Attack. Glazbenu večer će na kraju upotpuniti nastupi KRUG (Zagreb), GREEN HILL & IRONWORX (Sisak), SUICIDAL (Zagreb).


Završna večer festivala održat će se u subotu u klubu Attack. Reunited festival je i ove godine okupio eminentna imena underground hip hopa koji se će se predstaviti zagrebačkoj publici. U klubu Attack od 22 sata nastupit će: SIKY (Vinkovci), ŽUVI (Split),MRIGZ N GHET (Velenje), INKOGNITO POPARA (Zagreb), MLATA SICK TOUCH (Beograd ), JANTAR + gosti (Ivanec).


Facebook event(R.P.B., 13.09.2018)