Preskočite na glavni sadržaj

Aleksandar Hemon gostuje u Booksinom online književnom programu

U Booksinom online književnom programu 11. veljače, u 20 sati, uživo na Booksinoj Facebook stranici gostuje jedan od najcjenjenijih suvremenih pisaca s ovih prostora – Aleksandar Hemon.
vrijeme: 11.02.2021. 20 h
url: https://www.facebook.com/KlubBooksa

Hemonov život i književni opus odredio je rat koji je podijelio vrijeme na prije i poslije, a u svojoj memoarskoj prozi on se eksplicitno bavi sjećanjima na te živote. Budući da nam je pandemija opet podijelila živote na prije i poslije, postala je i savršena kulisa za ovaj online razgovor. Između sjećanja i zaborava stoje cijeli svjetovi, a u njima književnost, politika, uzgajanje pčela, muzika i, naravno, nogomet. O svemu tome s Aleksandrom Hemonom razgovarat će Miljenka Buljević.

Razgovor pratite u četvrtak 11. veljače u 20h uživo na Facebook stranici kluba Booksa.
 
Aleksandar Hemon rođen je u Sarajevu 1964. godine. Početak rata u BiH zatekao ga je u SAD-u, gdje je odlučio i ostati, te počinje pisati na engleskom jeziku. Objavio je zbirke priča Pitanje Bruna, Ljubav i prepreke i Knjiga mojih života, romane Čovjek bez prošlosti, Projekt Lazarus, Kako su nastali Ratovi zombija, te memoarske knjige Nije ovo tvoje i Moji roditelji. Dobitnik je brojnih književnih nagrada.