Preskočite na glavni sadržaj

Ministarstvo kulture i medija provodi novo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Ministarstvo kulture i medija provodi javno savjetovanje o Izmjenama standarda za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj.
vrijeme: 05.02.2021.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Izmjenama Standarda za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj („Narodne novine“, broj 58/99) mijenjaju se i uređuju standardi za bibliobuse kao pokretne knjižnice u skladu sa najnovijim europskim standardima. Bibliobus je pokretna knjižnica, smještena u cestovnom vozilu (autobus, kamion ili kombi), koja ima knjižničnu građu, stručno osoblje i opremu za pružanje knjižničnih usluga stanovnicima na više međusobno udaljenih područja. Vrste bibliobusa i tipovi podvozja, unutarnje uređenje, sigurnost i zaštita okoliša, uređeni su u Prilogu koji je sastavni dio ovih Standarda.

Javno savjetovanje određuje se u kraćem roku zbog nastupa izvanrednih okolnosti ispunjavanja uvjeta za korištenje EU fondova, s obzirom da je do 1. ožujka 2021. rok za dostavu prijava za objavljeni Poziv na dostavu pojedinih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ temeljem kojeg se iz sredstava Europskog socijalnog fonda može, između ostalog, sufinancirati  nabava bibliobusa, za koje je bilo nužno uskladiti propisane standarde.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 13. veljače 2021. godine.

Poveznica na e-Savjetovanje: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=15868