izložba

Retrospektivna izložba Mladena Galića u Modernoj galeriji


vrijeme: 13.09.2018. - 14.10.2018.19 h
mjesto: Zagreb; Moderna galerija, Andrije Hebranga 1

U četvrtak, 13. rujna, u 19 sati, u Modernoj galeriji bit će otvorena retrospektivna izložba slikara, grafičara i grafičkog dizajnera Mladena Galića.

Na prvom katu Vranyczanyjeve palače izložba u autorskoj koncepciji povjesničara umjetnosti i likovnog kritičara Ješe Denegrija i Mladena Galića javnosti će predstaviti stotinjak radova (slika u ulju i akriliku, kolaža, crteža i objekata) nastalih od 60-ih godina prošloga stoljeća do danas u kojima se “boja” i “oblik” prepoznaju kao temeljne osobine umjetnikova stvaralaštva, a vizualna sažetost i visoka estetičnost kao temeljni postulati.
 
Uz neophodan i poticajan uvid u bogat i kompleksan autorov opus izložba svjedoči Galićev kontinuiran doprinos razvoju hrvatske suvremene umjetnosti, a ujedno rezimira i njezine smjernice.
 
Mladen Galić dobitnik je nagrade Vladimir Nazor 2005., nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za cjelokupno umjetničko djelo, 2006.
 
Izložbu prati bogato ilustriran katalog u izdanju Moderne galerije s predgovorom Ješe Denegrija, kataloškom obradom, biografijom i iscrpnom bibliografijom te popisom izložbi.
 
Izložba u Modernoj galeriji moći će se razgledati do 14. listopada 2018.

(R.P.B., 10.09.2018)