konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija katoličkih televizija u Hrvatskoj od 11. do 13. rujna


vrijeme: 11.09.2018. - 13.09.2018.
mjesto: Zaprešić; Lužnica

Međunarodni susret najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica - EWTN (Eternal Word Television Network), održat će se od 11. do 13. rujna u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u naselju Lužnica kod Zaprešića, najavljeno je u nedjelju iz zagrebačkog Laudato TV-a, domaćina skupa.
 

Međunarodnu konferenciju katoličkih televizija otvorit će u srijedu, 12. rujna, mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), mr. Michael Warshaw, predsjedavajući EWTN-a i  savjetnik u vatikanskom Tajništvu za komunikaciju te Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a.

 

Na konferenciji sudjeluju predstavnici EWTN-a iz SAD-a, Velike Britanije, Irske, Poljske, Njemačke, Italije, Skandinavije, Ukrajine te predstavnici katoličkih televizija: Bonum TV (Mađarska), TV Lux (Slovačka), TV NOE (Češka), Telewizja Republika i Poland Daily, Bon-TV (Poljska) i Exodus TV (Slovenija).

 

Laudato TV domaćin je tog značajnog svjetskog susreta koji okuplja direktore, vlasnike i producente katoličkih televizija iz trinaest zemalja svijeta, navodi se u priopćenju.

 

 Međunarodna konferencija katoličkih televizija dosad se održala u Ostrawi, Bratislavi i Budimpešti, a na ovoj četvrtoj konferenciji u Hrvatskoj očekuje se dosad najveći broj sudionika.

 

Taj je susret ujedno i promocija zemlje domaćina, pa će direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović sudionicima dodatno predstaviti baštinu, kulturu i ljepote Hrvatske, ističu iz Laudato TV-a.

 

Među sudionicima konferencije je i otac Leo Patalinghug čija emisija se emitira na Laudato televiziji zadnje dvije godine. Dogovoreno je i snimanje četiri emisije u Zagrebu i Zadru za EWTN, a cilj je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju i kulturu te prirodne ljepote, što je ujedno i poticaj razvoju hodočasničkog turizma. Te će emisije imati višemilijunski doseg gledatelja diljem svijeta posredovanjem EWTN-a.

 

EWTN Global Catholic Network djeluje 37 godina i najveća je mreža vjerskih medija na svijetu. Jedanaest televizijskih kanala EWTN-a emitiraju se na više jezika 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, pokrivaju više od 275 milijuna televizijskih kućanstava u više od 145 zemalja.

 

EWTN mreža također uključuje radijske postaje, najveću katoličku web stranicu u SAD-u, tiskane novine, katoličku informativnu agenciju Catholic News Agency te EWTN Publishing u izdavaštvu knjiga.

 

Laudato TV kao obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima s emitiranjem je počela na Božić 2015. godine na kablovskim platformama. Zemaljsku platformu za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je godinu dana kasnije. (Hina)

 

(R.P.B., 10.09.2018)