Preskočite na glavni sadržaj

HAVC će poduprijeti oskarovsku kampanju Barićevog filma

Hrvatsko audiovizualno vijeće poduprijet će oskarovsku kampanju dugometražnog animiranog filma 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa' Dalibora Barića, odlučeno je u četvrtak na sjednici Vijeća.
vrijeme: 04.02.2021.
url: https://www.havc.hr/

Odluka o dodjeli sredstava za promociju filma  u kampanji za nominaciju za nagradu Oscar u 2021. godini, u iznosu 370 tisuća kuna, donesena je jednoglasno s 12 glasova 'za', a sredstva se dodjeljuju producentu Kaos d.o.o.
 
Odluku je pozdravio ravnatelj HAVC-a Chris Marcich, ustvrdivši kako je Barić vrlo poseban autor koji čini čuda s ograničenim resursima.
 
"Uvjereni smo da će članovi Američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti prepoznati njegov talent. Film se ističe svojim pristupom i donosi vrlo suvremeni komentar na ova neobična vremena u kojima živimo", izjavio je Marcich.
 
Barićev film jedan je od 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma.
 
Nominirat će ih se pet, a koji će to biti znat će se vjerojatno krajem ožujka, s obzirom na to da je sama dodjela Oscara pomaknuta na kraj travnja.
 
Sjednica Hrvatskog audiovizualnog vijeća održala se putem video linka Zoom aplikacije, s obzirom na to da se zbog dodatnih oštećenja prostorija Hrvatskog audiovizualnog centra u Novoj Vesi poslovanje do daljnjeg odvija elektroničkim putem. (Hina)