Preskočite na glavni sadržaj

Digitalni učenički inkubator

Digitalni učenički inkubator je online sustav s besplatnim edukacijskim programom kojim se želi ojačati kreativni potencijal i poduzetnički način razmišljanja učenika osnovnih i srednjih škola. Inicijatori projekta su Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.
prijava: 12.02.2021
url: https://digitalniinkubator.eu/
 
Digitalni učenički inkubator, online sustav za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola, pokrenut je ovih dana na platformi stellarplatform.com. Vrijedna inicijativa osmišljena je u izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja kako bi povezala učitelje i učenike na nacionalnoj razini i pružila im besplatnu edukaciju o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte. Pokretači prvoga digitalnog učeničkog inkubatora u Hrvatskoj su Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Cilj je Digitalnoga učeničkog inkubatora potaknuti učenike da se angažiraju i povežu u nečemu što vole ili u čemu su strastveni, u širokom rasponu od sporta, glazbe, umjetnosti i edukacija do tehnologije i online aplikacija. Na natječaj se mogu prijaviti i projekti kojima škola želi nešto poboljšati ili promijeniti u zajednici, poput razvoja školskog okoliša i smišljanja aktivnosti i programa za umirovljenike. Dobrodošli su prijedlozi vezani za aktualne društvene teme kao što su klimatske promjene, online sigurnost, ekološka proizvodnja i razvoj poljoprivrede te inovativne ideje za pomoć u svakidašnjem životu ili radu djece s posebnim potrebama.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu besplatno sudjelovati učenici svih viših razreda osnovnih te srednjih škola u Hrvatskoj. Učenici se za sudjelovanje moraju javiti učitelju koji ih zatim prijavljuje u inkubator s pomoću online obrasca. Tijekom trajanja inkubatora svi prijavljeni učenici polazit će predavanja i učiti od praktičara kojima su kreativnost, inovacije i poduzetništvo svakidašnjica te, rješavajući komplete zadataka, razvijati ideje i projekte u timovima.

Predavanja će voditi dr. sc. Goran Vlašić, docent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i suosnivač Instituta za inovacije, naš nagrađivani znanstvenik i jedan od vodećih stručnjaka na području kreativnosti i inovacija.

Prijave za sudjelovanje u inkubatoru otvorene su do 12. veljače.

Detaljnije:
https://digitalniinkubator.eu/