" />
izložba

Izložba fotografija 'Ispit' Denisa Butorca i Ivana Gundića


vrijeme: 05.09.2018. - 19.09.2018.
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25

Otvorenje izložbe fotografija pod nazivom 'Ispit' studenata prve godine diplomskog studija Fotografije Akademije dramske umjetnosti posjetite u srijedu, 5. rujna, u 20 sati, u Galeriji SC. Izložba će se moći pogledati do srijede, 19. rujna.

Na izložbi će se autorskim serijama fotografija predstaviti Denis Butorac i Ivan Gundić. Izložba je rezultat cjelogodišnjeg rada na umjetničkom projektu koji studenti prvi put predstavljaju javnosti. Ispit se iz institucije seli u javni prostor Galerije SC, te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.


Denis Butorac u radu Homesick propituje društveno prihvatljive tradicijske rituale muškosti temeljene na kolektivnom poricanju emocija u kojima nije nikada želio sudjelovati. Fotografiju koristi kao psihoterapijsko sredstvo u suočavanju s djetinjom traumom i novi model povezivanja s obitelji i sredinom u kojoj je odrastao.


Ivan Gundić u radu Prolaz za divlje životinje konstruira imaginarno mjesto heterotopije razmišljajući o odnosima između prostora, znanja i moći. Koristeći kameru za snimanje divljih životinja, nastoji prikazati čovjeka ogoljenog od bilo kakvih kulturalnih faktora i bez ikakvih odrednica pojedinačnog identiteta. Ako povijest počinje isto kada i svijest o sebi, Prolaz je bezvremenski prostor u kojemu se to nije dogodilo. On mora postojati kako bi razotkrio sva ostala mjesta kao stvarna i kako bi se naša društvena utopija mogla ostvariti.


Organizator izložbe je Katedra za fotografiju, a mentorica prof. Sandra Vitaljić.

 

(R.P.B., 04.09.2018)