Preskočite na glavni sadržaj

Retrospektiva: Velika priča male fortice

Petu jubilarnu obljetnicu od otvorenja revitalizirane Tvrđave Barone, Tvrđava kulture ovih dana obilježava online – malom video retrospektivom koja će biti objavljena na službenim kanalima ustanove. 
vrijeme: 29.01.2021.
url: https://www.tvrdjava-kulture.hr/

Kratka petogodišnja povijest obnovljene tvrđave poslužit će nam i kao uvod, priprema za trodnevno događanje koje se u čast obilježavanja pet godina od otvorenja planira održati u travnju.

Najmanja od šibenskih fortifikacija, obnovljena Tvrđava Barone, svečano je otvorena 29. siječnja 2016. godine. U proteklih pet godina tvrđava je postala i kulturna i turistička atrakcija, europski prepoznat primjer dobre prakse u upravljanju kulturnom baštinom, mjesto koje povezuje lokalne poduzetnike i proizvođače, intimna pozornica pod zvijezdama koja privlači ljubitelje kvalitetnih večernjih programa, mjesto za učenje o povijesti grada, mjesto za igru, za uživanje u pogledu, kavi…
Sva ta nova lica nadovezuju se i obogaćuju značaj kojeg je Tvrđava Barone imala za naše sugrađane kroz svoju 370-godišnju povijest, počevši od gradnje 1646. pa sve do njezine revitalizacije 2016.  Raznovrsnost aktivnosti i događanja organiziranih na tvrđavi u proteklih pet godina daleko su nadmašili smjernice zadane projektom obnove – o čemu svjedoči niz nagrada i priznanja koja su se doslovno redala po otvorenju.

Detaljnije:
https://www.tvrdjava-kulture.hr/