predstava

'Čudak Šumek' premijerno u Maloj sceni


vrijeme: 06.09.2018.
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena

Kazalište Mala scena započet će sezonu u četvrtak, 6. rujna u 18 sati, premijerom predstave 'Čudak Šumek' namijenjene djeci od 4 godine naviše. Predstava je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivane Francišković Olrom, a režirala ju je višestruko nagrađivana redateljica Morana Dolenc.

Svako mjesto ima svoju priču, svoju legendu, a svako mjesto ima i svog čudaka. Tako i Vrlingrad ima svoju legendu. Legendu o Šumeku. Čudaku Šumeku. Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. No, Šumeku se u jednom trenu zacrnilo i otišao je duboko u šumu. Otada je prošlo mnogo godina i o Šumeku se ništa nije znalo - osim da je čudak i legenda. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i inspirativnoj predstavi nastaloj u koprodukciji Male scene i Kotar Teatra.
 
Predstavu o Čudaku Šumeku režirala je višestruko nagrađivana redateljica Morana Dolenc.
 
„Rad na predstavi bio je istinski izazov za autorski tim i izvođače. Početna želja za kombiniranjem dramskog i lutkarskog razvila se u zanimljivi spoj u kojem glumci stvaraju svoj kod igre koji se prenosi na lutke, ali i na masku koja je zapravo spoj između lutkarskog i dramskog kazališta.“ 
 
Sjajnu glumačku postavu čine Marija Kolb, Matija Kezele i Mark Šokčić, a u predstavi se po prvi put koristi nova, još neviđena tehnika u lutkarstvu – naše drvene lutke mogu mijenjati izraze lica! Za ovu inovativnost zaslužna je Luči Vidanović.
 
Autorski tim predstave čine i dramaturginja Anja Pletikosa, scenograf Leo Vukelić, skladatelj Vlatko Panić, oblikovatelji svjetla Domagoj Klasić i Ivan Štrok, a likovno oblikovanje potpisuje Jelena Radmanović. Producentice za Malu scenu su Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević, producent za Kotar Teatar Matija Kezele, a mentorica producenticama je Vitomira Lončar.

Predstava je nastala uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. 

(D.H.F., 30.08.2018)