Preskočite na glavni sadržaj

Online izložba 'Tragom sakralnih djela Mata Celestina Medovića na širem dubrovačkom području i Pelješcu'

Umjetnička galerija Dubrovnik najavljuje online izložbu „Tragom sakralnih djela Mata Celestina Medovića na širem dubrovačkom području i Pelješcu“ koja je na rasporedu 29. siječnja u 20 sati.
vrijeme: 29.01.2021.

Naime, uz obljetničku izložbu Mata Celestina Medovića kojom se obilježava stogodišnjica slikarove smrti (Galerija Dulčić Masle Pulitika, 22.10. 2020. – 31. siječnja 2021.) autorica izložbe Rozana Vojvoda pripremila je osvrt na sakralna djela Mata Celestina Medovića koja se čuvaju u crkvama, samostanima i sakralnim zbirkama na širem dubrovačkom području (Dubrovnik, Slano, Konavle) i Pelješcu (Kuna Pelješka, Gornja Vrućica).

S obzirom da je fokus obljetničke izložbe Mata Celestina Medovića bio na žanrovskoj raznolikosti, odnosno na visokim dometima koje Mato Celestin Medović ostvaruje  u različitim slikarskim područjima, njegov odabrani, kvalitetni i manje poznati sakralni opus  približit će se publici putem on-line platformi. Djela je fotografirao Miho Skvrce, muzejski fotograf Umjetničke galerije Dubrovnik.

UMG u Noći muzeja: https://www.facebook.com/momadubrovnik/