koncert

Goodchild, Končar i Borić-Andler na festivalu Orgulje zagrebačke katedrale


vrijeme: 26.07.2018.
mjesto: Zagrebačka katedrala

Australski trubač Paul Goodchild, violinist Goran Končar i umjetnički voditelj Festivala orgulja zagrebačke katedrale, orguljaš Edmund Borić-Andler nastupit će u četvrtak, 26. srpnja na drugom koncertu, a na programu su skladbe Bacha, Sachsea, Bukvića, Fingera, Masseneta i Widora. 

Ovogodišnji 9. festival počeo je sredinom srpnja i trajat će do 20. rujna. Ulaz na sve koncerte je slobodan uz dobrovoljne priloge za orgulje.

U proteklih osam godina Festival je ugostio vodeće hrvatske orguljaše i trudio se čim više predstaviti europske i svjetske koncertne orguljaše. Uz svjetski poznate orguljaše, poput Nizozemca Bena van Oostena, Britanca Henryja Fairsa i Slovaka Stanislava Šurina, publika će ove godine imati prilike čuti i naše orguljaše Višeslava Jaklina i Milana Hibšera.

Festival su poduprli zagrebačka katedrala, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, zagrebačka Turistička zajednica i Austrijski kulturni forum u suradnji s Upravom zagrebačke katedrale i rektorom Josipom Kuhtićem te uz organizacijsko vodstvo Udruge "Zvuci tišine" s istaknutim umjetnikom Goranom Končarom na čelu, priopćila je ta udruga.

Zagrebačka katedrala ima jedne od najljepših orgulja u Hrvatskoj i Europi, a potječu iz njemačke gradione Walcker iz 1855. godine. Neprocjenjiva su vrijednost hrvatske i europske kulturne baštine. (Hina)
 

(D.H.F., 25.07.2018)