Preskočite na glavni sadržaj

'Nove zgode Wande LaVande' GKL Rijeka premijerno 12. rujna

Predstava 'Nove zgode Wande LaVande', nastavak vrlo uspješne predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka o dobroćudnoj creskoj ovčici, premijerno će se izvesti 12. rujna u ovome kazalištu, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 12.09.2020.
mjesto: Rijeka; Gradsko kazalište lutaka, Blaža Polića 6
url: http://www.gkl-rijeka.hr/

Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir navela je da je prva predstava o Wandi LaVandi jedna od omiljenih predstava GKL-a, nekoliko godina na repertoaru te je osvojila niz nagrada na međunarodnim festivalima. "Predstava je važna jer promiče vrijednosti bitne za djecu, poput prijateljstva i zajedništva", rekla je ravnateljica.
 
Predstava će se zasad igrati samo u GKL Rijeka, jer zbog epidemioloških razloga nisu moguća gostovanja u dječjim vrtićima i školama, ali je postavljena tako da je lako organizirati izvedbu na drugim lokacijama, kad to bude moguće, kazala je Lupi Alvir.
 
Redateljica Morana Doelnc istaknula je modularnu scenografiju Luči Vidanović, u kojoj je svaki element moguće animirati. "Ovo je nastavak prve priče, ali u drugom obliku i s novim likovima. Ima mnogo songova, te predstavlja neki oblik lutkarskog mjuzikla", istaknula je.
 
Dramaturginja predstave je Vedrana Balen Spinčić, Luči Vidanović je i kreatorica lutaka, skladateljice su Anita Valo i Meri Jaman a oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić. Izvođači su Petra Vučković i Zlatko Vicić. (Hina)