koncert

Koncerti na Ljetnoj pozornici Bundek


vrijeme: 17.07.2018. - 19.07.2018.
mjesto: Zagreb; Bundek

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Zbog jučerašnjeg dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije, večerašnji program Ljetne pozornice Bundek donosi čak 2 koncertna programa: Tradicijske plesove i pjesme kineske pokrajine Yunan te Koncert izvorne afričke i afroameričke glazbe.
 

A na novoj, obnovljenoj pozornici tu nas već sutra - u utorak 17.7. očekuje sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup bit će prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekoga svijeta - ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa...

 

U srijedu 18.7. na Bundeku ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum - harmonika, Mat Muntz - bas i Vicente Hansen - udaraljke. Godine 2017. Astrid je u Americi izdala album Riva uz rasprodanu koncertnu promociju u Weill Recital Hallu newyorškoga Carnegie Halla. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.

 

Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je, pak, četvrtak 19.7. kada na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.

 

Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve koncerte je - slobodan!

 

Doista je kul ovih večeri biti u Novome Zagrebu. Osvježite, stoga, ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

Programi:

 

Utorak 17.7.

Ansambl Glas Yunana (Kina)

20:30 - Glas Yunana, Kina

Tradicijski plesovi i pjesme pokrajine Yunan

U suradnji s Međunarodnom smotrom folklora

 

21:30 - Black Music Tribute

Koncert izvorne afričke i afroameričke glazbe

 

Nastupaju:

Ivana Galić, vokal

Darko Horvat, gitara

Akademski zbor Vladimir Prelog i solist Stojan Trajkov

Neven Resnik, orgulje

Krešo Randić, bubnjevi

Klub Dobre vibracije

Iva Juras, umjetničko vodstvo

 

Srijeda 18.7. - 21:00

Astrid Music

 

Astrid Kuljanić, glas

Ben Rosenblum, harmonika

Mat Muntz, bas

Vicente Hansen, bubnjevi

 

Četvrtak 19.7. - 21:00

Antologijski hrvatski evergreeni

Tamburaški orkestar HRT-a & Klapa Kampanel

Dirigent: Siniša Leopold

 

 

(R.P.B., 17.07.2018)