Preskočite na glavni sadržaj

25. Književni susret Badavca

U nedjelju, 30. kolovoza, s početkom u 17 sati, na izvoru žive vode Badavca kraj Rapavela održat će se jubilarni 25. Književni susret Badavca 2020. pod geslom 'Svi su izvori u tebi'
vrijeme: 30.08.2020. 17 h
mjesto: Izvor Badavca
url: https://www.facebook.com/nova.istra.hr/

Badavca, izvor žive vode na području općine Višnjan gdje graniči s južnim područjem općine Karojba, spominje se još 740. godine u Istarskom razvodu, a za njega se vežu mnoge usmene predaje i znamenja. Ovaj pitoreskni kraj nanovo će, po dvadeset i peti put, okupiti pjesnike, prozaiste i sve ljubitelje lijepe riječi.
 
Književnici sudionici koji će ove godine svoje radove predstaviti su: Božidar Prosenjak, Avelina Damijanjević Draguzet, Vjekoslava Jurdana, Tomislav Milohanić - Slavić, Tomislav Marijan Bilosnić, Nada Galant, Mile Pešorda, Vesna Petrić Terzić, Rudolf Ujčić i Đuro Vidmarović.
 
Druženje će biti obogaćeno nastupima glazbenika Davora Terzića, svirača Kumpanije Kosirići Tinjan te glazbenim performansom Aveline i Drage Draguzeta, koji će također čitati dijelove Istarskog razvoda.
 
Pokrovitelji književnog susreta Badavca su općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator DHK – Istarski ogranak, a suorganizatori Udruga “Valigaštar” i Gradska knjižnica Poreč.