Preskočite na glavni sadržaj

5. Vinkovačke jeseni od 18. do 20. rujna uz poštivanje epidemioloških mjera

Ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni održat će se od 18. do 20. rujna s bitno smanjenim programom i provedbom niza epidemioloških mjera, najavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.
vrijeme: 18.09.2020.
mjesto: Vinkovci
url: https://vinkovackejeseni.hr/
"To su trebale biti programski najbogatije i najmasovnije Vinkovačke jeseni, no u okolnostima korona virusa morali smo se prilagoditi, učiniti sve da se one održe, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera“, rekao je Bosančić te dodao da je izvjesno kako će se održati svečanost otvorenja kao i svečani mimohod.

 

I jedna i druga manifestacija održat će se na središnjem Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima, a cijeli prostor bit će pod posebnim epidemiološkim mjerama, uz ograničen broj sudionika, posjetitelja i gostiju.

 

Scenarij svečanog otvorenja piše Marko Sabljaković, a za program otvorenja bit će angažirani lokalni glumci i KUD-ovi.

 

U svečanom mimohodu nastupit će 30-tak KUD-ova iz Vukovarsko-srijemske županije koji će do trga biti dovoženi i odvoženi pod posebnim mjerama, izostat će svečane konjske zaprege, a snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni obići će KUD-ove diljem Hrvatske koji su trebali nastupiti i predstaviti ih u posebnom video-materijalu.

 

"Puno toga će ove godine iz programa izostati zbog epidemiološke situacije pa pozivam sve na odgovorno ponašanje kako bi se naša tradicijska manifestacije ipak održala“, rekao je Bosančić, dodavši da je lokalni Stožer civilne zaštite u stalnom kontaktu s Nacionalnim stožerom i usuglašava mjere potrebne da bi manifestacije bila održana u sigurnim okolnostima. Najavio je da će se sve nove okolnosti prezentirati javnosti jednom tjedno.

 

Bosančić je najavio da će biti postavljen "Slavonski sokak“, no isključivo za prodaju autohtonih proizvoda, dakle bez ugostiteljske ponude kakva je ranijih godina bila uobičajena.

 

U sklopu promocije ovogodišnjih 55. Vinkovačkih jeseni predstavljen je autobus vinkovačke tvrtke "Polet“ oslikan motivima Vinkovačke jeseni koji će prometovati cestama diljem Hrvatske. (Hina)