Preskočite na glavni sadržaj

Online seminar 'Tradicijsko pjevanje Bunjevaca iz Subotice i okolice'

Hrvatski sabor kulture najavljuje folklorni online seminar 'Tradicijsko pjevanje Bunjevaca iz Subotice i okolice' koji će se održati od 1. do 4. rujna. Voditeljica je etnomuzikologinja Tamara Štricki Seg. Rok za prijavu: 31.08.2020.
prijava: 31.08.2020
url: http://www.hrsk.hr/

Ciklus online folklornih seminara HSK nastavlja s temom iz područja vokalne tradicijske glazbe. „Tradicijsko pjevanje Bunjevaca iz Subotice i okolice“ je online seminar namijenjen folklornim voditeljima, voditeljima pjevačkih grupa, koreografima i svima onima koji prezentiraju vokalnu tradiciju Bunjevaca. Voditeljica: Tamara Štricki Seg.

Ovim programom Hrvatski sabor kulture se uključuje u obilježavanje Dana europske baštine i promovira višegodišnju suradnju s HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta na projektu Seminar bunjevačkog stvaralaštva.

Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Program seminara

- Realizacija online seminara je podijeljena je u 4 dijela tj. online seminar se odvija tijekom 4 dana (1. – 4. 9. 2020.). Online seminar započinje svakog dana u 18.00 sati, a završava u 20.00 sati.
- Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi Tamara Štricki Seg, diplomirana etnomuzikologinja i moderatorica online seminara Valentina Dačnik, stručna suradnica HSK-a.
- Sudionici online seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a on obuhvaća predavanje voditeljice i prezentaciju, samostalan rad svakog polaznika te konzultacije – pitanja i odgovori.
- Cilj je voditelje folklornih i pjevačkih grupa uputiti u osnovne teorijske postavke iz područja tradicijskog pjevanja i metodičke primjene sadržaja koji iz toga proizlaze.
- Ishod: Voditelji će razumjeti definirane pojmove i moći će ih prepoznati (tradicija, tradicijska vokalna glazba, načini izvođenja u vokalnoj muzičkoj tradiciji, metodika učenja pjevanja). Voditelji će znati koje strategije i načine učenja koristiti kako bi približili „tradicijsku pjesmu“ i kako bi motivirali svoje članove za učenje i izvođenje pjesama „tradicijskog repertoara“. Voditelji će znati osmisliti program rada s grupom na repertoaru bunjevačkih pisama te prirediti pjevani repertoar uz određene običaje Bunjevaca koje žele prikazati na sceni.
- Po uspješno završenom online seminaru svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Upute za sudjelovanje i prijavu:
http://www.hrsk.hr/