Preskočite na glavni sadržaj

Suvremena cirkuska predstava na Lastovu

Kroz projekt 'Cirkus na margini' suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u suradnji s LAstovo.OTOKGLAZBE., udrugom Dobre Dobričević i Festivalom mediteranskog filma Split, 13. kolovoza, u 21,30 sati, u uvali Mihajla izvest će se akrobatska predstava 'Fil' katalonskog dvojca Madame Gauc.
vrijeme: 13.08.2020. 21,30 h
mjesto: Lastovo
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100
Madame Gauc mladi je suvremeni cirkuski kolektiv nastao za vrijeme školovanja Marije Palme i Raimona Matoa na cirkuskoj akademiji Codarts u Rotterdamu. Po povratku u Španjolsku Maria i Raimon nastavili su samostalno istraživanje akrobatike i teeterboarda te je tako nastala njihova prva produkcija - predstava "Fil". "Fil" je mjesto susreta akrobatike i pokreta te dvije različite osobnosti.

 

Trailer predstave: https://vimeo.com/338406807

 

Izvedba predstave "Fil" dio je projekta "Cirkus na margini" nositelja ROOM 100 i partnerskih organizacija Festivala mediteranskog filma Split, Udruge za promicanje kulture i umjetnost Dobre Dobričević, Cirkus Kolektiva i Udruge za kulturu i umjetnost Punktum. Program se provodi kroz platformu Clubture.

 

Donatori programa i razmjene i suradnje su:

● Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

● Grad Zagreb - gradski ured za kulturu

● Zaklada Kultura nova

● Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

 

Izvedbu predstave podržala je španjolska agencija za mobilnost umjetnika Acción Cultural Española, AC/E, a ROOM 100 kolektiv Zaklada Kultura nova.

 

Financijski partneri festivala LAstovo.OTOKGLAZBE. su Općina Lastovo, Turistička zajednica općine Lastovo, park prirode Lastovsko otočje, HEP i HDS ZAMP. Financijski partneri udruge Dobre Dobričević su Zaklada Kultura nova i Turistička zajednica općine Lastovo.