predstava

Premijera opere 'Norma' na sceni riječkog HNK


vrijeme: 11.06.2018.
mjesto: HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Bellinijevo remek-djelo i istinski vrhunac belcanta, opera 'Norma' bit će premijerno izvedena na sceni HNK Ivana pl. Zajca 11. lipnja u 19 sati, a potom reprizno 14. lipnja u 19 sati te 16. lipnja u 18 sati.  

Umjetnička voditeljica projekta Dunja Vejzović, hrvatska diva svjetskog glasa i zapamćena Adalgisa te redatelj Christian Romanowski okupili su iznimne soliste koji će, uz orkestar i zbor riječke Opere, Zbor Muzičke akademije iz Pule te članove baleta, a pod dirigentskim vodstvom Stefana Rabaglie, pred riječku publiku donijeti Bellinijev operni dragulj o ljubavi, dužnosti i razdoru.

Među njima je i proslavljena mezzosopranistica, zvijezda stuttgartske Opere i miljenica europske publike, Diana Haller koja se vraća na opernu scenu rodnog grada i to kao Adalgisa. U toj će, za nju vrlo izazovnoj ulozi, debitirati upravo u riječkom HNK ivana pl. Zajca, a potom je pjevati u Stuttgartu i Hamburgu. Ulogu Norme, jednu od najopsežnijih i najzahtjevnijih opernih sopranskih rola uopće, tumačit će Daria Masiero, koja je nakon završene Akademije Teatra alla Scala, s velikim uspjehom nastupala na opernim scena svijeta uz partnere, najveće umjetnike današnjice kao što su primjerice Jose Carreras, Placido Domingo, Leo Nucci. U ulozi Pollionea nastupit će pak Mario Zeffiri, tenor međunarodne reputacije i jedan od vodećih interpreta belcanto repertoara koji redovno surađuje s poznatim dirigentima među kojima su Riccardo Muti, Roberto Abbado, Daniele Gatti, Daniel Oren i drugi.

U ostalim će ulogama nastupiti Slavko Sekulić kao Oroveso, Emilia Rukavina (u alternaciji s Dominikom Glinšek)  kao Clotilde te Matej Predojević Petrić kao Flavio.

http://hnk-zajc.hr/norma-bellinijev-operni-dragulj-uskoro-na-sceni-zajca/
http://hnk-zajc.hr/predstava/norma/


 

(D.H.F., 08.06.2018)