izložba

Dvije međunarodne izložbe u Galeriji Forum


vrijeme: 28.05.2018. - 30.05.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Forum, Teslina 16

U sklopu festivalskog dijela programa pod nazivom IFCC Gallery Program 2018, u ponedjeljak i srijedu, 28. i 30. svibnja, u galeriji Forum otvaraju se dvije međunarodne izložbe - The Greatest Exhibition i SixMoreVodka Exhibition.

Independent Festival of Creative Communications (IFCC) šestodnevno je događanje međunarodnog karaktera posvećeno dizajnu, umjetnosti, oglašavanju, videoigrama, filmu, animaciji i mobilnim aplikacijama.

The Greatest Exhibition
Uz mnogobrojne renomirane umjetnike iz svijeta filma, igara i stripa, radionice i predavanja, ove godine IFCC proširuje program novim segmentom. U 2018. festival će po prvi puta održati The Greatest Exhibition. U sklopu programa autori su bili pozvani prijaviti svoje radove kako bi dobili priliku izlagati u društvu suvremenih majstora zanata poput  J.A.W. Cooper, Elize Ivanove, Esada Ribića, Jama Jurabaeva, Josana Gonzaleza, Nekra, Robbiea Trevina, Evena Mehla Amundsena, Daniela Padurea, Milivoja Ćerana i drugih. Izložbu će nazočiti i na njoj izlagati barem pet autora koji su unazad godinu dana imali uspješne crowdfunding kampanje. O tome će se više govoriti tijekom Busines of Art dijela IFCC programa, gdje će ti autori suddjelovati u panel diskusijama. Izložbu će popratiti i live akcija vrsnih crtača od kojih su neki već spomenuti. Što se samih radova i reprodukcija radova tiče većina će ih biti na A3 formatu. Biti će izloženo i nekoliko skulptura kao i par primjeraka festivalske maskote nazvane The Kid.

SIXMOREVODKA Exhibition
Na drugoj izložbi radove će predstaviti berlinski studio SIXMOREVODKA predvođen Markom Djurdjevićem. Marko i SMV tim će predstaviti 41 reprodukciju u A2 formatu. Tu će se naći i radovi iz njihova dva in-house projekta, Orken i Degenesis. SIXMOREVODKA pruža usluge najvećim svjetskim proizvođačima video igara kao što su Riot Games, Warner Bros Games, Marvel, Nike, Hasbro, Blizzard, Ubisoft, Guerrilla games i drugi. Ono po čemu je studio posebno poznat među klijentima jest tradicionalan pristup realizaciji projekata koji su u pravilu digitalni. Drugim riječima SMV tim doslovno crta tj. slika sve kadrove koje isporučuju. U svijet u concept art-a za film i video igre to je prava rijetkost pošto je korištenje fotografija i tekstura za tzv. kitbashing. već uobičajena praksa. 

Službena otvorenja izložbi će biti u ponedjeljak i srijedu u 19:30 sati u galeriji Forum, Teslina 16.

https://ifcc-croatia.com/ifcc-gallery-program-2018/
https://ifcc-croatia.com/schedule-2018/

https://www.facebook.com/events/2021139424870091/


(D.H.F., 28.05.2018)