projekcija

Premijera filma 'Bourek – slika kao film u jednom kadru' u MM centru


vrijeme: 23.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25

Premijera dokumentarnog filma 'Bourek – slika kao film u jednom kadru' održat će se u srijedu, 23. svibnja, u MM centru. Projekcija počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan! Uz biografski film, bit će prikazan i animirani film 'Wiener Blut' Zlatka Boureka i Pavla Štaltera.


Bourek – slika kao film u jednom kadru biografski je film o nedavno preminulom Zlatku Boureku, slikaru, skulptoru, lutkaru, redatelju igranih i crtanih filmova, ilustratoru i redatelju kazališnih predstava. Dokumentarni film režirao je Zoran Pezo, koji potpisuje i scenarij, a film je nastao u produkciji kuće Plavi film.

 

Osim iscrpnog praćenja Bourekovih vrhunskih dosega u svim oblicima izvođačkih i likovnih umjetnosti, film detaljno prati i finalizaciju filma klasične bourekovske naracije Wiener Blut, možda i posljednjeg hrvatskog animiranog filma u tehnici tzv. 'cel' animacije na 35 mm vrpci.

 

Film je režirao 2015. godine s Pavlom Štalterom, a prikazuje njegovo sjećanje na početak Drugog svjetskog rata, nadahnuto slikama Georga Grosza i Otta Dixa.

 

Premijera dokumentarnog filma Bourek – slika kao film u jednom kadru te projekcija animiranog filma Wiener Blut održat će se u srijedu, 23. svibnja u MM centru. Program počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

 

Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 18.05.2018)