" />
projekcija

Humanitarne projekcije dokumentarca 'Vatreni'


vrijeme: 24.05.2018. - 13.06.2018.
mjesto: Zagreb, Split, Hvar i Opatija

Dokumentarni film 'Vatreni', koji se prikazuje 20 godina nakon legendarne svjetske bronce, će se od 24. svibnja do 13. lipnja moći pogledati u Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

Boutique Cinema u srijedu je ugostio medijsku konferenciju povodom premijere dokumentarnog filma Vatreni, meksičkog redatelja Edsona Ramireza. Prikazivanjem trailera i ekskluzivnih snimki iz Francuske redatelj Ramirez donio je pogled 'izvana' na omiljenu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i njen povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj '98. „Kao mali pratio sam hrvatske sportaše, pogotovo nogometaše, ali sam znao i za rat u vašoj zemlji. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gledao sam te igrače kako hrabro izlaze na teren i igraju nevjerojatan nogomet, valjda mi se tada usadila ideja da snimim film o njima.“ - istaknuo je Edson Ramirez ispričavši novinarima niz zanimljivih anegdota tijekom snimanja koje je trajalo gotovo tri godine.

 
Okupljene je svojim viđenjem događaja od prije 20 godina zabavio i trener Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević. „Generacija prije 20 godina je s pravom dobila nadimak Vatreni i svi nakon njih imaju obvezu igrati tako strastveno. Nadam se da će izbornik Dalić današnjim Vatrenima pokazati film i dodatno ih motivirati da ostvare rezultat u Rusiji.“- izjavio je legendarni izbornik Vatrenih '98, Miroslav Ćiro Blažević.


„Vatreni su nas oduševljavali prije 20 godina, a i danas nalaze način da nas oduševe zajedno sa svima koji su pomogli ovom projektu.“ - izjavila je Ana Alapić, predsjednica Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići i pozvala sugrađane da pogledaju film u kinima.


Film „Vatreni“ imat će premijeru u Zagrebu, Splitu, Hvaru i Opatiji. Nakon toga seli u Francusku te na festivale diljem svijeta.

 

(R.P.B., 18.05.2018)