" />
predstavljanje

'6mm' - humanitarni multimedijalni projekt


vrijeme: 21.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Humanitarni multimedijalni projekt '6mm', nastao prema knjizi Josipe Pavičić Berardini, bit će premijerno izveden u ponedjeljak, 21. svibnja, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

režira: Ksenija Zec

izvodi: Daria Lorenci Flatz

video: Judita Gamulin


Cijena ulaznice: 150 kuna.

* Sav prihod namijenjen je kupnji prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj. Kod lokaliziranog karcinoma dojke ovaj aparat zamjenjuje dugotrajna zračenja samo jednim. 


Poznata TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, sa svojim romanom 'Šest milimetara' izazvala je buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog duha. Poruka: Ako sam mogla ja - možeš i ti, promijenila je živote mnogih žena.


Glumica Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od žena velikih umjetnica koje su se svojim kreativnim umjetničkim djelovanjem priključile akciji – ujedinile su se u kazališno-filmskom projektu 6mm. Zagrebačko kazalište mladih, shodno svojoj senzibilnosti ka važnim društvenim temama, prihvatilo je ulogu koproducenta i domaćina za premijeru koja će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 20 sati.


Multimedijalni projekt '6mm' čine: knjiga, kazališna predstava, film i stručno vođeni razgovori u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima te važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke. U centru prezentacije navedenih formata i psihološke podrške ženama su Josipa Pavičić Berardini, autorica romana Šest milimetara i Darija Lorenci Flatz, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i jedna od naših najpoznatijih glumica nevjerojatne karizme. Ciljevi projekta su prikupiti sredstva za prvi aparat za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj i aktivno sudjelovati u prevenciji bolesti i edukaciji te promjena društvene svijesti, posebice ženske populacije, o pravovremenom i adekvatnom liječenju.
 

(R.P.B., 18.05.2018)