djeca, mladi

Izložba 'Tradicija i suvremenost 2018.'


vrijeme: 19.05.2018.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara

Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 200 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2000 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 300 dječjih likovnih radova.

Učenicima čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni bit će uručene nagrade i pohvalnice, a također i njihovim učiteljima likovne kulture, učiteljima razredne nastave i školama. Na otvorenju ovogodišnje izložbe posvećene graditeljstvu i okruženju kao skupu različitih likovno-problemskih zadataka s kreativnim sposobnostima mišljenja i odnosom učenika prema arhitekturi i očuvanju hrvatske prirodne baštine bit će podijeljeni i katalozi koji prate ovu izložbu.

Cilj cjelokupnog projekta je podizanje ekološke svijesti kreativnim likovnim izražavanjem djece.

Izložba 'Tradicija i suvremenost. Očuvanje baštine tradicijske i suvremene arhitekture Republike Hrvatske' otvara se u subotu 19. svibnja 2018. u 12 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. 

Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI, Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Ovo je već osamnaesta izložba dječjih likovnih radova Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Zagreb. Uz otvorenje izložbe održati će se i prigodni program u kojem će nastupiti dječje folklorne grupe KUD Braća Banas i OŠ Josip Kozarac.
 
www.uhuli.hr

 

(D.H.F., 15.05.2018)