izložba

20. izložba fotografija snimatelja i kamermana HRT-a


vrijeme: 14.05.2018.
mjesto: Zagreb, MSU, Avenija Dubrovnik 17

U povodu Dana Hrvatske radiotelevizije (HRT) koji se obilježava u ponedjeljak 14. svibnja 2018., i ove će se godine održati tradicionalna izložba HRT-ovih kamermana i snimatelja. Izložba će biti postavljena u MSU galeriji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, a tema ovogodišnje, 20. po redu izložbe je 'Kontakt'.

Tematski koncept izložbe pod nazivom Kontakt referira se na širok opseg fotografskog i snimateljskog viđenja svijeta, od putopisnih do ekspresionističkih obzora. Stoga su kadrovi katkad u direktnom kontaktu sa subjektom, a katkad distancirani i implicitni. Kontakt je u oku snimatelja i promatrača. Svoje fotografije izložit će 26 autora s ukupno 50 djela, a sam odabir fotografija napravljen je u suradnji s kustosicom Muzeja suvremene umjetnosti Ivanom Klancir.

Kamermani i snimatelji HRT-a čija će djela biti izložena su: Adrian Jejčić, Aleksandra Dabanović, Damir Alter Matijević, Daniel Autischer, Darko Horvatić, Davor Lovrić, Damir Bednjanec , Daniel Jekić , Domagoj Vranar, Dušan Vugrinec Vugi, Filip Popović, Ivan Brezovec, Joža Behounek, Josip Ćuntić, Joža Behounek, Luka Stamać, Marko Buljan, Marko Šestić, Markan Radeljić, Matija Večenaj, Neven Fistrić, Rene Škrinjarić, Milan Bukovac, Siniša Paruž, Tomislav Trumbetaš, Zoran Kovačević.

Organizatori su izložbe Damir Matijević Alter i Zoran Kovačević.

Izložba se otvara u ponedjeljak 14. svibnja 2018. u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a svi zainteresirani moći će je pogledati do nedjelje 20. svibnja 2018.

Podsjećamo, ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) obilježava 62. rođendan Hrvatske televizije (HRT – HTV) i 92. Hrvatskoga radija (HRT – HR).

www.msu.hr


 

(D.H.F., 10.05.2018)