" />
obavijest

Ivo Šimunović: 'Prostorne čarolije'


vrijeme: 11.05.2018. 11 h
mjesto: Zagreb; Konferencijska dvorana HGK Komore Zagreb, Draškovićeva 45/I

Promocija knjige prof.dr.sc Ive Šimunovića 'Prostorne čarolije', u izdanju naklade Bošković, će se održati u petak, 11. svibnja, u 11 sati u Konferencijskoj dvorani HGK Komore Zagreb.

Prva knjiga profesora Ive Šimunovića, emeritusa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, nosila je naslov "Regionalni grad", slijedio je niz sličnih ekonomsko-urbanističkih studija, no tijekom svoje karijere autor otkriva da se malo toga od njegovih razmatranja ostvarilo u zbilji. Zato je napisao novu knjigu "Prostorne čarolije" u kojoj u šest poglavlja govori o našem mediteranskom podneblju koje slabo čuvamo, nedovoljno "brendiramo" i svakim danom sve više zagađujemo i uništavamo.

 

Knjigu koja tematski raspravlja i o novom obrascu grada, o ulozi prostora u razvoju gradova i o funkciji gradova u razvoju društva, predstavit će: dr.sc. Zoran Radman, prof.dr.sc. Mladen Vedriš i akademik Obad Šćitaroci. O knjizi će govoriti i autor knjige a promociju će otvoriti i voditi dr.sc. Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK Komore Zagreb.

 

(R.P.B., 09.05.2018)