predavanje, tribina

Predavanje kanadske umjetnice Adriane Disman


vrijeme: 14.05.2018.
mjesto: Zagreb, Centar za ženske studije, Dolac 8

Centar za ženske studije, Udruženje za umjetnost i kulturu Crvena iz Sarajeva i Muzej suvemene umjetnosti Zagreb pozivaju na predavanje Adriane Disman 'Pitanja na koja nema odgovora treba postavljati s najvećim obzirom' (Questions without answers must be asked very slowly), u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. u 19 sati u Centru za ženske studije u Zagrebu.

Tijekom svibnja 2018., Adriana Disman boravi u Zagrebu u sklopu rezidencijalnog programa Muzeja suvremene umjetnosti (od 2. do 18. svibnja 2018.), i u Sarajevu pri rezidencijalnom programu CRVENE, Nona Residency (od 19. do 30. svibnja 2018.).
Za vrijeme boravka Disman će održati javne prezentacije svog rada u Zagrebu i u Sarajevu.

Adriana Disman je umjetnica, kustosica i teoretičarka iz Montrela i Toronta. U svom radu, prije svega usmjerenom na medij performansa, bavi se fizičkim granicama tijela u odnosu spram mehanizama kontrole i sile, i istražuje mogućnosti sitnih/minornih oblika otpora. Zauzimajući i stvarajući prostor vlastitog djelovanja napinjanjem granica i ograničenja među prostorima, Disman artikulira dinamike moći i teži otkrivanju antirasističkih, dekolonijaliziranih, queer i feminističkih modela postojanja.

Opširnije


 

(D.H.F., 09.05.2018)