" />
predstava

Gostovanje predstave 'Dobri čovjek iz Sečuana' u Teatru Exit


vrijeme: 10.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar Exit, Ilica 208

Alegorična drama Bertolta Brechta 'Dobri čovjek iz Sečuana', u režiji Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, gostuje 10. svibnja, u 20 sati, u Teatru Exit. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Ulysses i Studija glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Studentskog kulturnog centra u Rijeci. Ulaz je slobodan, uz prethodnu rezervaciju ulaznica na blagajni Teatra Exit!

U predstavi nastupa 14 mladih glumaca, koji će uz živu glazbenu pratnju, kroz brehtijanski začudnu glumu, pjesmu i pokret inspiriran kineskom operom i shanghai jazzom, ispričati priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini.

Radnja govori o trima bogovima koji se spuštaju na Zemlju u potrazi za barem jednom dobrom dušom, kako bi dokazali da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj. Jedina dobra osoba, prostitutka Šen Te, pronađena je u bijednom kineskom gradu Sečuanu i muči se više nego ikad, rastrgana između nagona da svima udovolji i nagona da se zauzme sama za sebe. Kako bi se očuvala, pribjegava drastičnim sredstvima…

Glazbu potpisuje Nigel Osborne, pokret i koreografiju Staša Zurovac, scenografiju Paola Lugarić, kostimografiju Ivana Butković i Adriana Milić, a korepetitorica je Valnea Žauhar.

U predstavi igraju studenti 3. godine BA: Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čarzavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović, uz glazbenu pratnju Ivana Valušeka.

(R.P.B., 08.05.2018)