Preskočite na glavni sadržaj

'Muzej s kauča' u lipnju

Etnografski muzej, Zagreb, donosi novosti u programu 'Muzej s kauča' u lipnju. 
url: http://www.emz.hr

Četvrtkom slijedi predstavljanje online zbirki Etnografskog muzeja: Zbirke tradicijskih glazbala, Zbirke Perinić s lutkama odjevenim u narodne nošnje iz različitih zemalja svijeta, Zbirke Muvrin s afričkim predmetima. Online posjetitelji upoznat će se s istraživanjima braće Mirka i Steve Seljana u Africi i Južnoj Americi kroz interaktivnu stranicu koja uz predmete sadrži i digitalizirane fotografije s njihovih istraživanja, geografske karte, pisma, putne bilježnice i knjige.
 
Tijekom lipnja se nastavljaju pripovjedaonice utorkom Priče s raznih strana, a subotom se predstavljaju predmeti s pričom.
 
Online program Muzej s kauča može se pratiti na mrežnim stranicama Etnografskog muzeja www.emz.hr, YouTube kanalu Etnografski muzej, Zagreb te Facebook stranici muzeja https://www.facebook.com/etnografskimuzej/.
 
Etnografski muzej je otvoren za javnost te se može razgledati izložba Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave i stalni postav izvaneuropskih kultura. Radno vrijeme muzeja je od utorka do petka od 10 do 17 sati.