" />
predstava

Predstava 'Strašni starši' Mestnog gledališča ljubljanskog gostuje u Kerempuhu


vrijeme: 08.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb, Gradsko satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31

U Satiričkom kazalištu Kerempuh, 8. svibnja, u 20 sati, gostuje Mestno gledališče ljubljansko s predstavom J. Cocteaua 'Strašni starši' u režiji Alena Jelena. Gostovanje slovenskog kazališta odvija se u sklopu ciklusa Kazalište bez granica, koji podrazumijeva regionalnu i međunarodnu suradnju s istaknutim kazališnim kućama slične estetike u užoj i široj regiji.

'Strašni starši' u vodviljsko-komediografskom stilu govori o vrlo neobičnim odnosima u jednoj nesvakidašnjoj obitelji. Sredovječni bračni par Yvonne i Georges žive sa svojim već odraslim sinom Michelom i Yvonninom sestrom Léonie. Kao što je uobičajeno kod dobrih komedija sa spektakularnim zapletom, stvari u toj obitelji nisu ni izdaleka takve kakvima se čine na prvi pogled…

U predstavi igraju: Judita Zidar, Karin Komljanec, Aida Smrekar, Boris Kerč i Jernej Gašperin.

Riječ je o apsurdnoj komediji koja je na svojoj praizvedbi 1938. u pariškom Théatreu des Ambassadeurs izazvala skandal. Uskoro je, zbog navodne nemoralnosti, skinuta s repertoara. Nakon nekoliko tjedana preseljena je u kazalište Théatre des Bouffes-Parisiens, gdje je doživjela izniman uspjeh i do Drugoga svjetskog rata doživjela oko 300 repriza.

Predstava će biti prevođena.

(R.P.B., 26.04.2018)