" />
projekcija

TV premijera nagrađivanog filma 'ZG80' Igora Šeregija


vrijeme: 20.04.2018. 20 h

Nagrađivani dugometražni prvijenac redatelja Igora Šeregija 'ZG80' premijerno će se prikazati na RTL-u danas, 20. travnja u 20 h. Film sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra bio je najgledaniji hrvatski film 2016. godine u domaćoj distribuciji.

 

Na RTL-u će se u petak, 20. travnja, u 20 sati, premijerno prikazati nagrađivani film ZG80 redatelja Igora Šeregija. Film je nastao prema scenariju Ive Balenovića i Roberta Cukine, a producenti su Ljubo Zdjelarević i Tomislav Vujić iz produkcijske kuće Kinoteka. Distributer je 2i Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

ZG80 je bio najgledaniji hrvatskim film 2016. godine u domaćoj distribuciji. Premijerno je u kinima prikazan 1. rujna, a u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je 13.810 gledatelja, čime je film ostvario jedno od najuspješnijih vikend otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja.

 

Dugometražni prvijenac Igora Šeregija je, između ostalog, na Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu publike Zlatna vrata Pule.

 

ZG80 je navijačka komedija s elementima stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys, a prati mladog Krpu, člana Bad Blue Boysa koji s prijateljima, jedne nedjelje potkraj 80-ih, odlazi u Beograd na utakmicu Dinama i Crvene zvezde. Buba, Fićo, Kizo, nekoliko članova Bad Blue Boysa i mladi Krpa kreću u avanturu života, a pridružuje im se i nešto torcidaša koji žele izravnati stare račune sa zvezdašima. Na beogradskim ulicama nastaje pravi rat. Najveća drama za Dinamove navijače bit će kako se probiti do vlaka koji će ih vratiti kući...

 

Glumačku ekipu čine Rene Bitorajac, Filip Detelić, Marko Cindrić, Mario Petreković, Nikola Rakočević i Danica Maksimović, a pojavljuju se i mnoga poznata lica među kojima su Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Marko Janketić, Mario Petreković, Mladen Andrejević, Tarik Filipović, Nataša Dangubić, Barbara Nola, Srđan Miletić, Igor Hamer i drugi.

 

Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 20.04.2018)

Tagovi: film, tv