Preskočite na glavni sadržaj

MSU kino ponovno kreće s filmskim programom

Od utorka, 19. svibnja, nakon dvomjesečne stanke, MSU ponovno pokreće i svoj filmski program u dvorani Gorgona, a na rasporedu je čak 7 filmova.
vrijeme: 19.05.2020.
url: https://www.facebook.com/KinoMetropolis/
 

Od njih izdvajamo tri nova naslova: humorističnu dramu ''Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019., zatim romantičnu komediju  „Vjeran čovjek“ mladog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela te rumunjsku kriminalističku komediju „Zviždači“, koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

 

Na repertoaru su još i četiri atraktivna reprizna naslova: romantična komedija „Emma“, nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama „Portret djevojke u plamenu“ redateljice Céline Sciamme te komedija „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“ redatelja Veita Helmera s Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi. Ponovno prikazujemo i hvaljeni makedonski dokumentarni film „Medena zemlja“.

 

Raspored svih projekcija može se provjeriti na stranicama MSU-a, kina Metropolis te Facebook stranici kina Metropolis. Cijena ulaznice za sve projekcije iznosi 25 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina u Muzeju suvremene umjetnosti, dok je online rezervacija i kupovina karata u ograničenom broju moguća putem stranice kina Metropolis.

 

Preventivne epidemiološke mjere koje MSU provodi pri organizaciji rada kina u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19:  

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u filmskim projekcijama. Smanjili smo broj ulaznica u prodaji (svaki drugi red u dvorani Gorgona neće biti u prodaji, a između prodanih mjesta u Dvorani predviđen je razmak od tri sjedala). Prostor provjetravamo prije, između i nakon projekcija. Posjetiteljima preporučujemo da na projekcije filmova dolaze sa zaštitinim maskama, paze na održavanje fizičkog razmaka te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. One posjetitelje koji imaju simptome respiratornih bolesti i/ili tjelesnu temperaturu iznad 37,2 °C te bilo koji drugi simptom bolesti, ljubazno molimo da ne posjećuju MSU kino. Također, svim posjetiteljima koji su u mogućnosti, preporučujemo da ulaznice kupuju putem interneta, dok smo na blagajni kina omogućili prihvat kartica uz bezkontaktno plaćanje.


O suradnji MSU kina s kinom Metropolis:
 

MSU kino započelo je suradnju s kinom Metropolis  2010. godine. Kino je član je lanca Europa Cinemas od siječnja 2013. kao vodeće kino mini grupe od šest hrvatskih kina. U glavnom programu kina Metropolis prikazuju se europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi odabrani s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) i repertoara europskih art-kina. Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom kvalitativno obogatiti filmski repertoar kao i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti.
 

Programski voditelj kina Metropolis od osnutka je filmski kritičar Zlatko Vidačković.